Zuidelijk Afrika 2017

Naar Hazyview

Eindelijk weer online vandaag (29-07) na dagen geen WiFi, dus veel verhaaltjes tegelijk nu en hopelijk zelfs wat foto's)

Na een koude nacht en een lekker ontbijtje gaan we op weg voor ons eerste tripje. We rijden naar Hazyview vlak voor het Kruger park. Best een lange rit, maar we besluiten nog een stukje om te rijden om alvast het eerste stukje van de beroemde Panoramaroute te rijden.

We hebben niet het gevoel in Afrika te zijn. Veel bomen en zelfs hele naaldbossen komen we tegen … soms lijkt het wel Canada!

Langs de snelweg lopen allemaal mensen, dat is wel Afrika ? Heel vreemd … de auto’s rijden gewoon 120 maar er lopen overal mensen en af en toe ook een fietser. Veel lifters ook valt mij op.

We stoppen halverwege om even wat te eten en te drinken en …. Wat leuk er lopen hier allemaal dieren … neushoorns, gemsbokken, struisvogels, buffels, enz. Uiteraard niet in het wild maar ze hebben wel heeeeeel veel ruimte … ook in de verte zien we antilopes.

Leuk als opwarmertje voor Kruger overmorgen ;-) Alvast even geoefend met de fotocamera’s.

Daarna rijden we de Long Tom pas, het eerste stukje van de panoramaroute, een heel mooi stukje. Mooie uitzichten! Dat beloofd wat voor morgen wanneer we de rest van de panoramaroute gaan rijden. En … we zien ons eerste wildlife gezien: aapjes (Vervet monkeys, volgens Sander) en antilopes (geen idee wat voor soort … Sander heeft ze niet gezien).

Mooi op tijd komen we aan in de Gecko lodge, ons hotel voor de komende 2 nachten. Leuke lodge en een ruime kamer. Vanavond weer een homemade meal (keus alleen uit chicken or beef ? … komt ons bekend voor … Costa Rica …

Net nog even naar de Sabie River gelopen hier op het terrein van de lodge, in de hoop Nijlpaarden of krokodillen te “spotten” , maar helaas … een leuk wandelingetje, door de macadamia- plantage, maar helaas geen dieren, maar een mooi riviertje met een leuke stroomversnelling …

Nu .. in afwachting van het eten lekker in de bar bij de lodge …





Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!