Zuidelijk Afrika 2017

Een mokoro, boze nijlpaarden en taart!

Het is vandaag 5 augustus… Joris is jarig! We maken hem wakker met cadeautjes en gaan daarna lekker ontbijten. We hebben besloten om vandaag een mokoro tripje te gaan maken. Een mokoro is een soort uitgehouwen boomstam die je vooruit moet peddelen (lijkt een beetje op een kano).

We hoeven niet zelf te peddelen, dat doen de gidsen voor ons, er zitten hier namelijk heel veel nijlpaarden. Deze bakbeesten doden per jaar meer mensen dan welk ander beest dan ook. Spannend…

Het eerste deel van de trip is heerlijk relaxt, we zien wat vogeltjes vliegen en antilopen aan de kant lopen en het is heel stil…je hoort alleen vogels en andere bushgeluiden.

Maar dan… Nijlpaarden in de rivier! De gidsen zigzaggen er vakkundig langs, maar we vinden het toch wel spannend (vooral mama ?), zeker als ze ook nog eens naar onze mokoro’s beginnen te kijken en daarbij hun bromgeluidjes maken. We stoppen nog bij een eilandje, waar we er even uit mogen (je krijgt nogal een stijve rug van die mokoro’s dus das wel prettig) . Hierna gaan we weer dezelfde weg terug… weer langs de nijlpaarden. Ook nu komen we er weer veilig door en we varen rustig terug naar de aanlegplaats. Als we weer heelhuids op de kant staan gaan we een paar uurtjes rustig zitten bij de tent, en natuurlijk moet er nog gezwommen worden op Joris’ verjaardag! ( drie keer raden wie weer mee moet in het koude water… juist ja, ikke),

’s Middags lopen we opnieuw naar de receptie voor onze afternoon game drive. We zijn met een klein groepje, alleen wij en nog een ander Nederlands gezin, dus dat is wel fijn. We gaan rijden in het Mahango game reserve, dat bekend staat omdat er zoveel verschillende antilopen leven.

Nou, antilopen hebben we wel gezien! Met name de sabelantilopen, die we nog niet eerder hadden gezien, waren supergaaf. We zien behalve heel veel antilopen ook nog enorm veel olifanten, nijlpaarden, giraffen en nog veel meer!

Eenmaal weer teruggekomen op de camping gaan we nog lekker eten bij het restaurant. Als we net aan het toetje willen beginnen, komen er opeens allemaal mensen van de camping binnen, die Happy Birthday in het Botswaans zingen. Ze zingen natuurlijk voor onze jarige Joris, en ze hebben zelfs een taart bij zich! Joris staat te glunderen en de taart is heel lekker… ontzettend lief!

Mama en ik hadden vlak voor het eten nog een erg grappige ervaring bij een van de bijzonder wc’s hier op de camping. Bij het bordje ‘mannen links en vrouwen rechts’ sla ik linksaf en mama rechtsaf, maar uiteindelijk komen we bij dezelfde deur uit…

De eigenaar van deze camping is heel geestig, en dat blijkt maar weer: de heren en dames-wc zijn hier gewoon in dezelfde ruimte, met een enorm slot op de wc-bril bij de heren-wc… (zie foto)

Morgen gaan we naar Maun, en vanaf daar naar de Okavango Delta.


Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!