Zuidelijk Afrika 2017

Een canyon, panorama’s en Harry’s pancakes ….

Na weer een koude nacht en een lekker ontbijtje op naar de Panoramaroute. Ons eerste echte Zuid-Afrika toeristendagje….

Gisteren hebben we het eerste kleine stukje al gereden op weg naar ons hotel, vandaag het grootste deel. Eerst weer een stukje hobbel de bobbel van ons hotel naar de verharde weg (kunnen we alvast oefenen voor Botswana straks ?) en dan via een mooie weg naar Graskop (wat een leuke namen hebben ze toch hier in Zuid-Afrika) waar het bekendste deel van de panoramaroute begint.

Op advies van de eigenaresse van ons hotel rijden we eerst de hele weg naar het (bijna) eind omdat dat het mooiste stukje is, om van daaruit weer terug te rijden (ze was bang dat we anders niet genoeg tijd zouden hebben en het mooiste stukje zouden missen).

Maar voor we naar het eerste viewpoint gaan … KOFFIE … erg nodig na toch een aantal nachten wat minder geslapen ….

Daarna lopen we naar Bourke’s Potholes … wauw dit is prachtig! Uitgesleten rotsformaties en kleine watervalletjes … er lopen bruggetjes overheen zodat je het allemaal goed kunt zien. Ik hoop dat de foto’s een beetje kunnen laten zien hoe mooi het is. We rijden door naar Blyde Canyon. Niet zo groot als de grand canyon, maar toch heel indrukwekkend mooi!

We rijden de panoramaroute af, met veel mooie uitkijkpunten, o.a. De bekende Gods Window, de Pinnacle, enz. Allemaal erg mooi!

Moe van het lange rijden, gaan we terug naar het hotel, maar eerst stoppen we nog bij de mall in Hazyview om boodchsappen te doen voor de komende dagen. Net iets te laat, want het is al donker (het is hier heel vroeg donker, om 6 uur al!) rijden we terug naar de Gecko lodge, waar we weer aanschuiven voor het eten (forel of steak dit keer ?).

Morgen eindelijk naar het Kruger park. Sander kijkt er al een jaar naar uit ;-)




Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!